6 Temmuz 2014 Pazar

Gazete Baskılı Tırnak Tasarımı

Evet, bugün sizlere bloğumun ilk tasarımı olan 'gazete baskılı' tırnak tasarımının yapımından bahsedeceğim. Uygulaması gayet kolay olduğundan yapım aşamasının fotoğraflarını çekmedim. Anlattığımda herşey kafanızda gayet net oturacaktır. Gazete baskılı tırnak tasarımını çoğu bayan bilse de benim bloğumda eksik kalmamalı, bilmeyenler için öğretici, bilenler için hatırlatıcı bir görev görmeli dedim :)


Yukarıdaki fotoğrafta tırnak tasarımımızın bitmiş halini tırnaklarımda görmekteyiz. Bu benim ilk gazete baskılı tasarım denememdi. İlk uygulamamda sizlerle paylaşıyorum, haliyle yaparken bazı hatalar da yaptım. Sizler bu hatalara düşmeyin diye onları da anlatacağım. Dilerseniz tasarımımız için ihtiyacımız olan malzemelere geçelim.

  • Makas
  • Gazete
  • Alkol veya kolonya
  • Parlatıcı oje
  • Çok açık renkli bir oje
  • Küçük bir kap




Ojenin renginin açık renkli olması önemli bir etken. Beyaz, kırık beyaz, bej, krem, çok açık bir toz pembe tonu gibi. Rengimiz çok açık olmazsa, gazete baskısı açık renklerdeki kadar belirgin olmayacak, hoş görünmeyecektir. 

Öncelikle makasımızı alalım ve gazetemizi küçük, sık, koyu renk yazılar olan yerlerden (dilerseniz bulmaca kareleri olan yerlerden) her biri bir tırnağımızı kaplayacak boyutta parçalar keselim. Ardından açık renk ojelerimizi tırnağımıza iki kat uygulayalım. Ojeniz tek katta da kendini gösteriyorsa tek kat da uygulayabilirsiniz. Şimdi ojelerimizin tamamen kurumasını bekleyelim. Kurumadan baskıya başlamamız çok yanlış olur. Kuruduklarından emin olalım.
Ojelerimiz kuruduysa küçük kabımızın içerisine bir miktar alkol veya kolonya dökelim. Ben uygularken kolonya kullanmıştım. Şimdi de tırnaklarımızın ojeli kısmını alkolün içine batırıp bir-iki saniye bekleyip çıkaralım. Hemen bir gazete parçasını üzerine yerleştirip 30 saniye kadar bekleyelim. Bu işlemi tırnaklarımıza tek tek uygulayalım. (İşte benim yaptığım hatalar bu noktada başlamıştı. gazeteyi tırnağıma koyduğumda biraz fazla bastırmışım. Çıkaracağım zaman gazete tırnağıma yapışmış çıkmamıştı. :D Siz gazeteye fazla bastırmayın. Sadece tırnağınıza yerleştirip de beklemeyin. O zaman da baskı oluşmuyor. O yüzden gazete ojeye yapışacak kadar bastırmayın, silik duracak kadar da gevşek bırakmayın) 30 saniye bekleyip yavaşça gazeteyi tırnağımızdan çıkaralım. Gazetedeki yazıların tırnağımıza geçtiğini göreceksiniz. Bu işlemi bütün parmaklarımıza yapalım ve ardından şeffaf ojemizi yani parlatıcı ojemizi bütün tırnaklarımıza tek kat halinde uygulayalım. Bu hem yazıların silinmemesi, hem de ojenizin daha uzun süre sağlam kalmasına yardımcı olacak üstelik parlak, hoş bir görüntü katacaktır.



Gazete baskılı tırnak tasarımımda kullandığım ojeler; açık renk ojem Flormar 305 numara, şeffaf ojem ise Flormar 301 numara. Fiyatları 1.50 tl, bütün kozmetik marketlerde bulmanız mümkün. Gazete baskılı tasarımınızı güle güle kullanın. Görüşmek üzere :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar Da İlginizi Çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...