21 Temmuz 2015 Salı

Renkli French Nasıl Yapılır? Kırmızı Siyah French Yapımı



     Tüm bayanların tırnaklarındaki vazgeçilmezlerden birisi de french dediğimiz oldukça güzel tırnak süslemesidir. French yapılırken hep tırnak şeffaf veya rakı beyazı tonlarında tercih edilip, tırnak uçları bembeyaz boyanırdı ve epey hoş tırnaklar oluşurdu. Peki frenchleri renkli renkli yaparak tırnaklarınıza farklı bir görsellik kazandırmaya ne dersiniz? Gelin bu yazımızda kırmızı taban ve siyah tırnak uçları ile oluşturduğumuz frenchimizi inceleyelim;    


        French yaptığınız tırnaklarınıza dilerseniz yüzük parmağımdaki gibi ufak bir desen de ekleyebilirsiniz. Yaptığınız desenleri kendiniz oluşturabileceğiniz gibi elinizin altında bulunan ve gözünüze hoş gelen herhangi bir obje üzerindeki desenden de esinlenebilirsiniz. Benim yüzük parmağımdaki deseni kırmızı tokamdan esinlenmem gibi. :)


      Öncelikle canlı, güzel bir kırmızı oje seçiyor ve tüm tırnaklarımıza uyguluyoruz. Tırnak uçlarını boyarken bant kullanacaksanız, kırmızı ojenizin iyice kuruduğundan emin olmaya dikkat edin. Fakat tırnak uçlarını kendiniz boyayacaksanız, taban tamamen kurumadan da işleme başlayabilirsiniz.



      Ben bu kez daha pratik ve kusursuz olması açısından bant kullanarak yaptım frenchlerimi. Bu bantları tırnak süslemeleri satan internet siteleri aracılığıyla sipariş edebilirsiniz. Bantları tırnağımızı biraz ortalayarak taban rengimiz üzerine yapıştırıyoruz.


      Ardından siyah ojemizi alıyor ve tırnak uçlarına güzelce sürüyoruz. Tüm tırnaklarımıza uyguladıktan sonra bantları kaldırıp siyah ojemiz kuruyunca üzerine parlatıcı süreceğiz. Oldukça basitleşti bantlarla french yapımı, değil mi? :)

       Frenchler renklenince, tırnaklar daha da göz alıcı hale geliyor. :) Dilerseniz herhangi bir tırnağınıza ufak bir desen de ekleyebilirsiniz;


     İşte benim yüzük parmağımdaki ilham kaynağım bu toka oldu. Yapımı ise oldukça pratik ve basit. Hata yapmanızı minimuma indirecek bir yöntem kullanarak çizimi yaptım. İşte size çizim kolaylığı sunacak olan minik sırrım;

 
      Oje ile şekli çizmenizi sağlayacak ince bir nail art fırçası ve taslak yaparken yardımcınız olacak bir kalem. Bu kalemlere cd kalemi mi deniyor bilmiyorum fakat kalemin ucuna bakarak ne kalemi olduğunu çözmüşsünüzdür. Bu kalemlerle tırnağınıza yapacağınız deseni taslak olarak çizebilirsiniz. tırnağınızı ıslak mendil gibi nemli bir yüzeyle sildiğinizde kalem tırnağınızdan hemen silindiği için, desenin kusursuz olacağını düşündüğünüz görüntüyü elde edene dek tırnağınızı kalemle çizebilirsiniz rahatlıkla. Böylece tırnağınıza kalemle çizdiğiniz şeklin üzerinden geçerek fırçanıza sürdüğünüz oje ile belirginleştirip, kusursuz bir oje çizimi yapabilirsiniz. Kalemle taslak çizmek, oje ile üzerinden geçerken çok büyük kolaylık sağlayacak.



     Taslağımızın üzerinden oje ile geçip deseni sabit ve belirgin hale getirdiğimize göre, üzerinden şeffaf oje ile geçerek tırnaklarımızı tamamlayabiliriz.


       
        Sizler nasıl buluyorsunuz renkli french leri? :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar Da İlginizi Çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...