11 Aralık 2014 Perşembe

Mavi Tonlu Ebru Deseni Nasıl Yapılır? / Tırnak Tasarımlarım #17 / Nail Art

 Merhabalar.. Bugün sizlere sevimli mi sevimli bir tasarımdan bahsedeceğim.   


 Tasarım için ihtiyacımız olanlar 3 adet birbirine uyumlu oje, bir parlatıcı, bir peçede ve bir adet kürdandan oluşuyor.

















Tasarımı uygularken ojelerimizin kurumaması gerektiği için, yapım aşaması için fotoğraf çekimi yapamadım. Eh tabi yoğun bir kıvam uygulayayım derken biraz taşırdığımı da inkar edemeyeceğim, fotoğrafta bu detayı görmezden gelelim. :)




Yapmamız gerekenler fazlasıyla basit. Açık mavi ojemi taban rengi olarak belirledim ve iki kat uygulandığındaki gibi rengini, tonunu tamamen verebilmesi için oldukça yoğun bir kıvam ile tırnaklarıma sürdüm. Hiç bekletmeden, kurumasına hiç fırsat vermeden koyu mavi ve beyaz ojelerimi rastgele tırnağıma damlattım. Ardından kürdanın ucu ile tırnağımda çizgiler çizerek renklerin iç içe geçmesini ve ebruli bir görüntü vermesini sağladım. İşte bu kadar basit bir işlem. 




Bu işlemin ardından sonuçta oluşan görüntüyü çok sevdim. Bu işlemi her tırnağımıza tek tek uyguluyoruz. Taban ojemizi bütün tırnaklarımıza uyguladıktan sonra değil. Unutmamamız gereken tek konu, ojelerimizin hiç biri kurumaya başlamadan kürdanla renkleri iç içe geçirmemiz. Kurumaya başlamış ise, renkler iç içe geçmeyecek, topak topak bir görsellik edinecektir ki, amacımız bu değil.

Peçeteyi ise her bir tırnağım bittikçe, kürdan ucunu temizlemek için kullandım. Sizler dilerseniz kullanmayabilirsiniz.

Tasarım için kullandığım ojeler;









Golden Rose dan şeker mi şeker bir renk, 88 numaralı mavi oje. Oje ile ilgili detaylara buradan ulaşmanız mümkün.














Flormar'ın 300 numaralı beyaz ojesi. Çok sevdiğim bu ojeyi hemen hemen her tasarımda kullanıyorum. Detaylı tanıtımını fotoğrafları hazır olsa da henüz yapmadım. Çok yakında güncellemesini yapacağım.









Rapsodi'nin harika bir renge sahip 346 numaralı koyu mavi ojesi. Kendisini severek kullanıyorum, daha önce tanıtmıştım. Yazısına buradan ulaşabilirsiniz.














Ve son olarak Flormar'ın 301 numaralı şeffaf ojesi. Kendisini çok severek her oje sürüşümde kullanıyorum. Tasarımı tamamladığımda da parlatıcı olarak uyguladım.






Sizler bu güzel tasarımımızı nasıl buldunuz? :)

4 yorum:

  1. Cok guzel olmus cok begendim cogu zaman senden gorup uygulamaya calissam da sanirim senin kadar becerikli degilim yapamiyorum sen bu konudaa cok iyisin tebrikler :)

    YanıtlaSil
  2. Bu tasarım bi harika :D Renk seçimine bayıldım :) Gerçekten bu konuda çok iyisin

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş, elinde sağlık. Ben de deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  4. suyu hiç becerememiştim ben bu anlatımda gayet kolay duruyor umarım uygulamada da öyle olur, deniycem.:)

    YanıtlaSil

Bunlar Da İlginizi Çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...