1 Eylül 2015 Salı

Tırnak Taşları Kullanarak Basit NailArt Yapımı


     Tırnak tasarımlarına/nailartlara olan ilgiler, tırnaklar için yeni yeni çeşit çeşit ürünler doğuruyor. Ojeler ve ince fırçalardan sonra akla gelen ilk ürünlerden biri de 'tırnak taşları'.  Bu yazıda tırnak taşı kullanarak yapabileceğiniz oldukça basit ve şık bir tasarımımdan bahsedeceğim. İtiraf etmek gerekirse tırnaktaki duruşunu epey beğendiğim bir tasarım oldu. :)   



        Sizler istediğiniz renklerde uygulayabilirsiniz. Ben taban rengim olarak Flormar'ın 424 numaralı yeşilini zaten tırnaklarıma sürmüştüm. Oje ile ilgili detaylara buradan ulaşabilirsiniz. Ve bu ojeye siyahın güzel bir eşliği olacaktır diye üzerine siyah renk tercih ettim.


     

      Tasarımda oje dışında, taşlara ve bir de ince uçlu fırçaya ihtiyacımız olacak. İnce uçlu fırçanız yok ise, ince nailart bantlarını da kullanabilirsiniz. İnce bantlar daha da kusursuz bir görüntü elde etmenize ve fırçadan çok daha pratik, kısa sürede işlemi tamamlamanıza yardımcı olacaktır. Şu an bantım olmadığından, ben ince uçlu fırça ile yaptım çalışmamı. Taşlarım içinden boyut, şekil ve rengi bir arada baz aldığımda en iyi uyumu yakalayacağına inandığım minicik, yuvarlak, siyah taşları tercih ettim. Fakat sizler oje rengi, taş seçimi konusunda dilediğinizce hayal gücünüzü yansıtabilirsiniz. :)




      İşlem hiç karmaşık, kafa karıştırıcı değil. Sadece çizgileri fırça ile siz çiziyorsanız, epey dikkatli olmanız gerekiyor. Çizgilerin yamuk, orantısız durmasını eminim ki istemeyiz. :)

İlk olarak 1 numaradaki gibi sağ tarafa olabildiğince eşit aralıklar bırakarak yatay çizgiler çiziyoruz. Ardından aynı çizgileri bir de sol tarafa eşit aralıklarla çizeceğiz. Diğer yöndeki çizgilerle güzelce kesişmeli yeni çizgilerimiz. Ojelerimizin iyice kuruması için bir süre bekliyoruz. Aksi takdirde parlatıcı sürerken siyah oje dağılabilir. Ojelerimizin kuruduğundan eminsek, her bir tırnağımıza ayrı ayrı parlatıcı sürüp, parlatıcının kurumasına fırsat vermeyecek bir süre içerisinde tırnak taşlarımızı tırnaklarımızın üzerine koyup, hafifçe oturtuyoruz. Dikkat edeceğimiz tek nokta, taşlarımızın çizgilerin kesişim noktaları üzerine denk getirilmesi! Parlatıcı kuruduğunda taşlar da sabitleniyor. Ellerimizi tırnak yüzeyi bir yüzeye sürtünecek şekilde çok fazla kullanmıyorsak, gün içinde taşlarımız dökülmeden sabitliğini koruyor. :)



     Eğer fırça kullanırken çizgileriniz düzgün olmuyorsa, fırçaya zaman harcamak istemiyorsanız ve elinizin altında ince nailart bantlarından varsa, mutlaka bant kullanın derim. Bantları çizgileri oluşturduğumuz şekil ve yönde tırnaklarınıza yerleştirip, üzerine oje sürdüğünüzde de kusursuz çizgiler elde edeceksiniz. Hatta bantların kendilerini bile çizgi olarak kullanabilirsiniz!



     Tırnaktaki duruşunu çok beğendiğim tasarımlardan biri oldu, taşların çok şık bir hava kattığını düşünüyorum. Çok da eğlenceliydi taş kullanımı. Sizler nasıl buluyorsunuz taşları tırnaklarda?

2 yorum:

Bunlar Da İlginizi Çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...