11 Nisan 2015 Cumartesi

Disk ile Tırnak Tasarımı #2 'Mavi Dalgalar'

      Tırnak tasarımı yaparken bizlere büyük bir kolaylık sağlayan seçeneklerden bir tanesi de biliyorsunuz ki 'diskler'.  Başta epey kolay gibi dursa da, eliniz alışana ve püf noktalarını keşfedene dek biraz zorluk çekebiliyorsunuz. 
İkinci disk dememde bir dalga şekli seçerek taban rengim üzerine uygulamayı tercih ettim. Ardından dalgalar ile aynı renkte birer adet tırnak taşı kullandım. İşte tasarımın detayları;   


     İlk olarak tasarımda kullanacağımız şekli ve renklerimizi belirliyoruz. 


     Uygulamada pembe alt tonu bir oje olan Pacific 09 numaralı ojeyi uyguladım. Şişedekinden çok daha açık bir ton veriyor tırnaklara. Taban rengi olarak tercih ettim.


      Dalgalar için ise Rapsodi 346 numaralı ojeyi tercih ettim. Ojenin detaylı yazısına buradan ulaşabilirsiniz. Şişede ve tırnakta oldukça koyu, göz alıcı bir mavi tonuna sahip olsa da, disk uygulaması sırasında ne yazık ki tonu olduğundan çok daha açık bir ton olarak tırnaklara yansıyor. 

İşte bir püf nokta: Disk uygulamalarında disk plakasının üzerine süreceğiniz ojenizin koyu bir kıvama sahip olması gerek. Orta veya epey sıvı kıvamdaki ojeler disk uygulamalarında rengi epey açılarak tırnağa yansıyor, hatta hiç yansımayanları dahi olabiliyor. Bu nedenle koyu kıvamlı oje seçmeye özen göstermemiz gerekli.


     Diskte kullanmayı tercih ettiğim desen ise ortadaki dalgalı desenimiz.


     Fotoğraftaki aşamaları takip edelim; İlk olarak ojemizi desenimizin üzerine sürüyoruz. Ardından sıyıraç yahut bir kart yardımı ile ojeyi sıyırıyoruz. Kartımızı yatay ve biraz esnek tutmalıyız ki, oje desenin boşluğuna işleyebilsin, sadece artan oje sıyrılsın. Ardından ojenin kurumasına izin vermemek için hızlı olmamız gerekiyor. Damgamızı alıyoruz ve ojeli desenimizin üzerinden geçiyoruz. Desen gördüğünüz gibi damgaya geçiyor. Oyalanmadan hemen damgayı tırnağımızın üzerinden bastırarak geçiriyoruz ve desenimiz tırnağımıza geçmiş oluyor. İşlem oldukça kolay, sadece biraz pratik gerektiriyor ilk disk kullanışlarımızda.


     Unutmamamız gerekli ki, deseni uyguladığımız oje koyu kıvamlı olmalı. Aksi takdirde fotoğraftaki gibi soluk bir renk olarak yansıyacaktır.

     
     Son olarak da daha önce disklerimi alırken yanında verilmiş olan tırnak taşlarımı kullandım. Parlatıcı sürüp üzerine taşları yerleştirdim. Kuruduğunda tırnağa sabitlenmiş oluyor. Disk setime ve detaylarına buradan ulaşabilirsiniz. :)

2 yorum:

  1. Ben bulamiyorum bu disk ve daçğadan. Ama çok istiyorum bir oje sever olaraktan. Çok güzel. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Get to know lots of artifact Formula 41 Extremewhich were unbeknownst to me. Its truly one of the most facilitative article I get ever read. I am looking forward for your next post to percentage sensing for author from you. Symmetrical I bookmarked this diplomat as asymptomatic for to get supply from it in coach stores.http://www.strongmenmuscle.com/formula-41-extreme/

    YanıtlaSil

Bunlar Da İlginizi Çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...