1 Ekim 2014 Çarşamba

Tırnağa ince çizgilerle nasıl desen yapılır? / Tırnak Tasarımlarım - Nail Art #14 /

Merhabalaar :)
Bugün sizlere bu tatlı mı tatlı tasarımı nasıl yaptığımdan bahsedeceğim. Pek çok tasarımımda olduğu gibi, bu da gayet kolay bir şekilde yapılıyor. Tasarımı uygularken de çok keyif aldım. Açık konuşmak gerekirse, ben sonuçta oluşan deseni, tırnağımda duruşunu gerçekten çok beğendim. :)




Tasarım için ihtiyacımız olan malzemelerimiz;

  • siyah ojemiz
  • beyaz ojemiz
  • Nail art, fazla ince ve uzun kıllara sahip Flormar fırçamız.
Tasarımda oluşturduğum çizgileri normal oje fırçası ile oluşturmanız mümkün değil. İnce uçlu ojelerden kullanmadığım için fırçaları nasıl bilmiyorum. Fakat nail art fırça setine sahip değilim diyorsanız, normal bir oje fırçasının kıllarını keserek inceltebilirsiniz. :)

İlk olarak taban ojemizi uyguluyoruz. Ben beyazı taban olarak uyguladım. Ardından siyah ojemi bir kağıdın üzerine damlattım ve ince uçlu fırçamı kesinlikle oje şişesine batırmadan, kağıt üzerinden kullandım.



Gelelim deseni nasıl uyguladığıma. Görsellere aşama aşama yerleştirdim. 1'deki gibi sağ yatay bir çizgi oluşturdum ilk olarak. Ardından, çizgilerim uçları çapraz kesişecez şekilde, ikinci bir sol yatay çizgi oluşturdum. Buraya dikkat etmenizi istiyorum, çizgiler bir noktada birleşecek şekilde yatay gitmiyor, uçları birbiri üzerinde çapraz oluşturacak şekilde kesişiyor. Uçları çapraz oluşturacak şekilde, 3 ve 4. numaralı işlemimizi de yapıyoruz. Ortaya baklava dilimi tarzı bir şekil çıkıyor, uçlarında çaprazlar ile.



Ardından 5 numaradaki gibi, çizgilerin çapraz olarak kesiştiği noktalardan üçer adet düz dikey çizgi indiriyoruz. Son olarak da çizgilerin kesişim noktalarından üçer adet düz yatay çizgi çekiyoruz ve işlemimiz bitiyor. :)





Aynı işlemi bütün tırnaklarımıza uyguluyoruz. Ve işte sonuç;




Bu tasarımı internette bir tasarımdan esinlenerek kendim uyguladım. Aradaki fark, gördüğüm tasarımda baklava dilimi şekli korunarak ortası boş bırakılmıştı. Bense ortasını da kullanarak deseni biraz kalabalıklaştırıp tasarımda ufak bir farklılık oluşturdum. Sizler dilerseniz başka renkler ile de deneyebilirsiniz. Fakat birbirini boğmamaları için renklerden birini açık diğerini koyu tutmaya çalışmanızda yarar var.




Tasarımda kullandığım ojelerim;
  
Flormar 300 numaralı beyaz ojem.


Flormar 313 numaralı siyah ojem.


Ve son olarak da tasarımın bitiminde uyguladığım Flormar 301 numaralı şeffaf ojem.


Bu tasarımı sizler nasıl buldunuz? :)



Herkese iyi günler! :)

2 yorum:

  1. çok beğendim güle güle kullan:)
    geçen bende buna benzer bi desen yapmıştım gerçekten çok hoş duruyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, ben de görmek isterim desenlerinizi :))

      Sil

Bunlar Da İlginizi Çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...