15 Eylül 2014 Pazartesi

Bant İle Tırnak Tasarımı / Nail Art #11

Merhabalar.. :) 

Bugün sizlerle bant ile gayet kolay bir şekilde yapılan bir tırnak tasarımının yapımını paylaşacağım. Özellikle ince uçlu fırçalar ile başarılı sonuçlar elde edemeyen arkadaşların da büyük bir keyif duyarak gayet kolay bir şekilde yapabileceği tasarımlardan.






Fotoğraflarda da gördüğünüz bu tasarımımızın uygulanışı oldukça basit bir yönteme dayanıyor.
  

Ben renk tercihi olarak Golden Rose 59 numaralı canlı kırmızı ojeyi ve Golden Rose 143 numaralı mor ojeyi tercih ettim. Fakat sizlere açık-koyu şeklinde birbirini boğmayan renkler seçmenizi öneririm. Morun üzerine uyguladığım kırmızıdan istediğim canlılığı yakalayamadım. Bordo gibi durdu. Hoş, fotoğraflarda da mor renk laciverti andırıyor mordan çok. 

Dilerseniz tasarımımızın nasıl uygulandığına geçelim.
Öncelikle taban ojemiz kuruduktan sonra, her bir parmağımız için ikişer bant kesiyor ve görseldeki gibi üçgeni andıracak şekilde, yatay bir düzeyde uçlarını birleştirerek tırnağımıza yapıştırıyoruz.




Ardından, üzerine çok açık bir renk uyguluyoruz. Çünkü mor, kırmızıyı bayağı boğdu ve kırmızım hiç belli olmadı. Bu nedenle öncelikle çok açık bir renk sürdüm tüm parmaklarıma.



Açık renk uygulaması yaptığımıza göre, şimdi üzerine kırmızıyı sürebiliriz. Hafif bordomsu dursa da, rengini morun üzerinde ancak bu şekilde belli ediyor. Bu nedenle sizler birbirini boğan renkler seçmeyin.



Evet kırmızımızı da sürdüğümüze göre, şimdi kurumasını bekleyelim. Ojemiz iyice kuruduktan sonra, üzerindeki bantları yavaşça kaldırıyoruz. Son olarak, parlatıcımızı da sürüyoruz.



Flormar 301 numaralı şeffaf ojemi, bantları çıkardıktan sonra parlatıcı olarak tırnaklarıma sürdüm. Ardından taşırdığımız yerler var ise, bir kulak temizleme çubuğunu asetona batırarak tırnak etlerimizi temizleyebiliriz. 
Sonuç:



Sizler de bu hoş ve yapımı oldukça basit olan tasarımı büyük bir keyifle uygulayabilirsiniz! :)

2 yorum:

  1. Tırnakların çok hoş gözüküyor :) açık bi renk sürüp üstüne elde etmek istediğimiz rengi sürmekte gayet mantıklı olmuş bu durumda :) yapımı da kolay deneyeceğim birgün :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, evet mor ve kırmızı gibi birbirini boğan renklerde morun üzerinde kırmızı hiç belli olmuyordu ben de o yüzden araya bir açık ton koyarak kırmızıya pratik bir çare keşfettim. :) Gayet kolay bir tasarım, denemelisin. :)

      Sil

Bunlar Da İlginizi Çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...