24 Eylül 2014 Çarşamba

Tırnağa Converse Deseni Nasıl Yapılır? / Tırnak Tasarımı - Nail Art #13

Merhabalar :)

Bugün sizlere bu tatlı mı tatlı converse desenini tırnağıma nasıl uyguladığımdan bahsedeceğim. Oldukça kolay bir şekilde yapılıyor. Sadece biraz dikkat istiyor. Böyle şeylere eliniz yatkınsa, harika bir sonuç çıkaracaksınızdır. :)





Tasarımı tırnağıma uygularken kameramın bataryasıyla ilgili bir arıza oluştuğundan yapım aşamasını görüntüleyemedim. Fakat anlatımımın da sizlere kolaylık sağlayacağını düşünüyorum. 

İhtiyacımız olanlar; taban ojemiz, beyaz ojemiz, düğmeler için gri ojemiz ve ince uçlu bir fırça. İnce çizgiler yapabiliyorsanız bu ince uçlu oje fırçası da olabilir, nail art fırçası da olabilir. Fırçanız yok ise, normal bir oje fırçanın ucunun yarısını keserek inceltebilirsiniz! :)

İlk olarak taban ojemizi tırnaklarımıza sürüyoruz. Ben tabana siyah renk kullanmayı tercih ettim. Taban ojemiz kuruduktan sonra, ilk önce tırnağın uç kısmındaki beyaz bölümü yapacağız. İnce uçlu fırça ile tırnağımızın orta noktasından birazcık daha aşağısına düz bir çizgi çekiyoruz. Çizgimizin her iki ucunu aşağı doğru oval çizgiler oluşturarak benim tırnak uçlarımdaki gibi birleştirip içini boyuyoruz beyaz ojemizle.

Ardından gri ojemizle, beyaz bölgenin üstüne sırası ile eşit aralıklarla üç adet nokta koyuyoruz. Gri noktaların üzerine dilerseniz siyah oje ile daha küçük noktalar da yerleştirebilirsiniz. Ben yerleştirdim. Noktaları tel tokanın yuvarlak ucunu ojeye batırarak yapabilirsiniz :)

Her iki tarafta da üçer adet noktalar oluşturduysak, son bir işlemimiz kalmış demektir. O da noktaları beyaz oje ile çizgiler yaparak birleştirmek! Bu da ayakkabı bağımızı oluşturuyor. İşte bu kadar :) 

Deseni bu fotoğrafla daha yakından inceleyerek, tarifimi daha net çözümleyebilirsiniz.




 Benim, converse deseni uygularken kullandığım ojeler;
taban ojem : Flormar 313 numaralı siyah oje  (kırmızı yazının üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.)
Beyaz ojem: Flormar 300 numaralı beyaz oje


Son olarak desenim bittiğinde uyguladığım şeffaf ojem ise Flormar 301 numara. :)


Tasarımı nasıl buldunuz? :) 


Sizler de converse deseni denemelerinizi bana mail atarak benimle paylaşabilirsiniz. Hatta kendi tasarımlarınızı da benimle paylaşarak bloğumda yayımlatabilirsiniz! :)



İyi günler dilerim, sevgiler.. :) 

8 yorum:

  1. Çok şeker olmuş canım ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Cok sevimli bir tasarim olmus. Ben eskiden oje dahi surmekte zorlanirdim. Hele ki tirnaga tasarim yapmak buyuk sabir buyuk beceri isteyen bir is olmali. Sabriniza saglik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaman alıyor açıkçası, fakat benim için çok eğlendiğim bir hobim. Çok keyif duyuyorum. Çok teşekkür ederim. :)

      Sil
  3. Ayyy çok şeker yaaaaa
    Ne kadar yetenklisin bu konuda :)
    Korede yaşıyor olsaydın bu yüzden zengin olurdun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım benim :)) Aa korede tırnak tasarımlarına ilgi çok muymuş ki? Hiç duymamıştım :)

      Sil

Bunlar Da İlginizi Çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...