31 Ocak 2015 Cumartesi

Yeni Ürünler #5 (NailArt Diskleri, Tırnak Bakımı)

Biliyorsunuz ki, tırnak bakımına ve tırnak süslerine olan ilgi her geçen gün artıyor. Tırnak süsleri de kendini her geçen gün değiştiriyor, yeniliyor. Artık eskisi gibi sadece french yapmaya yardımcı bantlar yok, pek çok desende, pek çok modelde yeni bantlar da çıkmış durumda. Yanı sıra desen desen, renk renk, çeşit çeşit tırnak taşları var piyasada. Öyle ki, tırnak tasarımı yapmak istediğinizde karşınıza kullanabileceğiniz çok fazla ürün çıkıyor; ince uçlu tırnak fırçaları, şekil yapmanızı sağlayan bantlar, renk geçişi yapmaya yarayan süngerler, süslemeleri göz alıcı hale getirmek için taşlar, şeritler, ve diskler!      

Tırnak tasarımı ile uğraşanların kullandıkları en rahat ürünlerden birisi de diskler. Ne yazık ki piyasadaki çoğu diskten memnun kalınmıyor. Yeterli kalitede üretilmiyor. Ben de, piyasada olumsuz eleştirilere maruz kalmış bir nailart diski yerine, daha çok tavsiye edilen bir disk alarak ufak bir tırnak bakım alışverişi yaptım. Diskleri deneme vaktim geldi de geçiyor bile.



Fotoğrafta görmüş olduğunuz, kalabalık bir tırnak bakım alışverişi gibi dursa da, ürünlerin nerdeyse tamamı nailart disk setinin içerisinde bulunan ürünler. 
Hollywood Nails Seti'nin içerisinde diskler, takma tırnaklar, sünger, ince uçlu bir fırça, french için bant ve farklı desen ve renklerde bir tırnak taşı kutusu bulunmakta. Setin içerisinden bu kadar kalabalık bir ürün motifi gelmesi, beni oldukça şaşırttı. Hollywood Nails setini kullandıkça, kullanımını iyice çözümleyince merak edenler için ayrı bir yazı hazırlayıp yayınlayacağım.
Flore Aseton'dan buradaki yazımda bahsetmiştim. Vazgeçemediğim bir oje çıkarıcı.
Bambino Pamuklu Çubuk'ların ise rengine bayıldım. Hepsi turuncu bir çubuğa sahip. Tırnak tasarımı yaparken taşan yerleri bu çubuklar yardımıyla temizliyorum. Tırnaklarım için gerekli bir üründü.

29 Ocak 2015 Perşembe

Mor-Gümüş Baklava Dilimli Manikür Nasıl Yapılır? / NailArt #23 /

Merhabalar.. Bugün sizlerle fotoğrafta gördüğünüz mor-gümüş renklerinin hakim olduğu baklava dilimli tasarımı nasıl yaptığımı paylaşacağım. Yüzük parmağıma ise bir renkli french yapmayı tercih ettim. Dilerseniz tasarımı ve renkli frenchi nasıl yapacağımızı anlatmaya geçelim:   


Tasarımda ilk olarak Flormar'dan aldığım ten rengi bir ojeyi taban rengi olarak kullanmayı tercih ettim. Ten rengi, tırnak rengi tonlarında ojeleri çok seviyorum. Çok güzel bir taban rengi oluşturduklarını düşünmüşümdür hep.


Ten rengi ojemizi sürdükten sonra ince fırçamız yardımı ile baklava dilimi desenlerimize başlayabiliriz. Aşamalarda da gördüğünüz gibi, eşit aralıklı yatay çizgiler çiziyoruz ilk olarak. Daha sonra, başlangıç ve bitiş noktaları aynı noktalar tutarak ters yönde tekrar eşit aralıklı çizgiler oluşturuyoruz. Şekil kendini hemen gösteriyor. Daha sonra baklava dilimlerimizi boyuyoruz, içlerini dolduruyoruz. Son olarak da başka bir renk ile, baklava dilimlerinin ortalarını merkez alarak tekrar yatay çizgiler yapıyoruz. İşlemimiz bu kadar. :)


Renkli frenchimizi yapmak, baklava dilimlerinden çok daha kısa ve zahmetsiz bir işlem. Tabana yine ten rengi ojemi uyguladım. Ardından tırnak uçlarımı mor renkli ojem ile boyadım, tırnak şeklimi temel alarak. Son olarak da gümüş renkli tırnak taşımı, mor çizgiye bitişik bir şekilde tırnağımı ortalayarak yerleştirdim ve parlatıcı sürerek işlemimi tamamladım. Sonuç olarak elde ettiğimiz tasarımımız;




Ten rengini taban aldığım, mor renk ile tırnak uçlarımı boyadığım ve gümüş bir taş ile hafif bir süsleme yaptığım renkli french i açıkcası tasarımdan çok daha hoş buldum. Çok sevdiğim bir renkli french oldu. Bu french, tüm tırnaklara uygulandığında da çok hoş bir görüntü oluşturacaktır diye düşünüyorum. Bir sonraki tasarımımda tüm tırnaklarıma bu frenchi uygulayarak beğeninize sunabilirim. :)

Tasarımda kullandığım ojeler ise şu şekilde;



  • Golden Rose - 143 numaralı mor oje



  • Flormar - 305 numaralı taban ojem



  • Julian - 404 numaralı gümüş renkli oje

27 Ocak 2015 Salı

Flore Aseton - Güçlü Oje Çıkarıcı

 Merhabalar.. Bugün sizlere bir aseton markasından bahsetmek istiyorum. Biliyorsunuz ki ben ojesiz gezmeyenlerdenim. Sürekli tırnak tasarımları yapıyor olmam, ojelerimin kat kat olmasına, daha kalın bir tabaka oluşturmasına neden oluyor. Haliyle ojeleri çıkarmak benim için biraz can sıkıcı bir eylemdi. Fazlasıyla vakit alıyor, beni de zorluyordu.
   

Flore markalı asetonlar ise bu problemi ortadan kaldırdı. Çok beğenerek kullandığım bir aseton markası Flore. Tırnaklarımdaki kat kat ojeleri birkaç damla aseton ile çıkarabiliyorum. Tırnak kenarlarındaki çıkması zor noktalar dahi beni zorlamıyor artık. Flore oldukça güçlü bir aseton. (Fotoğraftaki tırnak tasarımını incelemek isterseniz burayı tıklamanız yeterli.)


Ojelerimi çıkarırken çok zorlanıyorum, güçlü bir aseton arıyorum diyorsanız, gönül rahatlığı ile tavsiye edebileceğim bir ürün. Flore asetondan daha önce burada da bahsetmiştim. Gördüğünüz gibi orada bahsettiğimde, Flore asetonların kutuları daha farklıydı. Şimdi ise elimdeki daha küçük ve yuvarlak bir kutuya sahip. Sanırım daha büyükleri de mevcuttu, ben bunu almak istedim. Satın aldığım yerde tüm Flore marka asetonlar bu şekilde yuvarlak, pembe, oldukça tatlı bir kutuda satılıyordu. Her yerde böyle midir bilemiyorum fakat Flore'nin yeni görüntüsünü çok beğendim!

25 Ocak 2015 Pazar

Takma Oje Nasıl Yapılır? Yağlı Kağıt İle Tırnak Tasarımı Nasıl Yapılır? / Tırnak Tasarımlarım #22 / NailArt

 Merhabalar :)
 Bugün sizlere benim de yeni keşfettiğim, çok basit ve çok işe yarar bir tırnak tasarımı yapma yöntemi göstereceğim. Ben bunu 'yağlı kağıt ile tırnak tasarımı' olarak isimlendirmeyi tercih etsem de, bu bir çeşit 'evde takma oje yapımı' olarak da adlandırılabilir. Yağlı kağıt ile tırnak tasarımını, bir diğer adı ile evde takma oje yapımını uygulamayı normal şartlarda tercih etmiyorum. Bu daha çok, pek çok tasarım yapayım, ilerleyen günlerde tasarım yapma vaktim yahut uğraşma istediğim olmadığında daha önceden yaptığım tasarımları hemen uygulayayım şeklinde bir 'geleceğe yönelik hazır kullanıma' uygun, bunun dışında özellikle de sağ eline tırnak tasarımı yapamayanlara harika bir çözüm niteliği taşıyor.
Ben sağlak birisi olarak, tasarımlarımı hep sol elime yaparım. Bu yöntem, sağ elime de gayet hoş tasarımlar yapabilmemi sağladı. Yanı sıra, boş vaktimde oturup pek çok tasarım yapıp, yoğun olduğum dönemlerde hemen hazır bir şekilde uygulayabilceğimi düşündüğüm bir yöntem. 
Sizleri daha fazla meraklandırmadan, bu güzel yöntemi anlatmaya geçelim.



 İhtiyacımız olanlar:

  • Yöntemin isminden de anlaşılacağı gibi bir yağlı kağıt
  • Tasarımda kullanılacak ojeler
  • Tasarımda kullanacağınız fırçalarınız
Yağlı kağıt tırnak tasarımında nasıl kullanılır? / Evde takma oje nasıl yapılır?

Öncelikle yağlı kağıdımızı düz bir zemin üzerine koyuyoruz. Kafamızda belirlediğimiz tasarım için seçtiğimiz taban rengi ojemizi, yağlı kağıdı tırnağımızmış gibi düşünerek kağıt üzerine sürüyoruz. Ben tırnağımın boyutlarına yakın bir şekilde boyamaya çalıştım. Ama sizler lila kutunun hazırladığı tırnak kalıplarını kullanabilirsiniz. Kalıplara buradan ulaşabilirsiniz. Bu kalıpları bilgisayarınızdan çıkarın, tırnak yapınız küt ise küt oje kalıbı, oval ise oval oje kalıbını yağlı kağıdınızın altına koyun. Kağıt üzerinde kalıpların boyutları görünecektir ve ojenizi taşırmamaya dikkat ederek o kalıptan kopya çekerek sürebilirsiniz yağlı kağınıza. Çok daha rahat olacaktır. :)

 

Yazıcımda bir problem olduğundan ben kalıpları çıkartamadım. Kendim tırnak boyutuma yakın bir şekilde boyadım yağlı kağıdı. Sorunu halledince, kalıpları çıkartıp daha orantılı denemeler yapacağım. Yağlı kağıdınıza tırnağınız boyutunda oje sürdükten sonra kuruması için biraz bekleyin. Daha sonra fırçalarınızı alıp istediğiniz şekli çizin üzerlerine.


Ben gümüş rengi taban, siyah bir desen yapmanın yarı sıra, benzer bir deseni mavi taban üzerinde de uyguladım. Tüm ojelerimiz, desenlerimiz bitmiş ise yağlı kağıdımızı kuruması için bırakıyoruz. Ojenin tamamı ile kurumuş olması gerekiyor. Aksi takdirde kağıttan çıkaramazsınız, bozuluyor. Bu yüzden ben yaptığım tasarımları ertesi gün kağıttan çıkardım.


Ojelerimizin yağlı kağıtta tamamen kuruduğundan emin olduğumuzda desenlerin dibinden ittirip ucunu kaldırıyoruz. Çok dikkatli bir şekilde, yırtmadan çekiyoruz. Ojelerimiz fotoğrafta gördüğünüz gibi yağlı kağıttan ayrılıyor. :)


Daha sonra tırnaklarımıza parlatıcı sürüp, ojelerimizi tırnaklarımızın üzerine koyuyoruz. Yapışmış oluyorlar. Kuruması için bir süre bekliyoruz. Kuruduktan sonra, uzun gelen kısımları tırnak makasımız ile kesebiliriz.
İşte sonuç;


Bu yöntem ile tasarım yapamadığınız elinize de hiç zorlanmadan tasarımlar yapabilirsiniz. Boş olduğunuz zamanlarda yağlı kadığınıza pek çok tasarım yapıp yoğun olduğunuz günlerde hemen kullanabilirsiniz. 
Nasıl buldunuz? :)

23 Ocak 2015 Cuma

Gucci Rush 2 Parfüm

Merhabalar :)
Bugün sizlere güzel bir parfümden bahsetmek istiyorum. Gucci Rush 2, oldukça hoş bir parfüm. Tam bir yaz kokusu diyebiliriz bu ürüne. Ferah, mis gibi çiçek kokuları duyumsadığım ve çok beğendiğim bir koku oldu.


Büyükçe bir şişede satılıyor, çok çabuk bitmiyor. Şişesinin büyüklüğünü çok sevdim. Cezbedici bir koku için, küçük şişeler çabuk bittiğinden biraz moral bozucu oluyor doğrusu. Gucci Rush 2 ise, böyle bir sorun yaratmıyor sizlere.   



Parfümün tek olumsuz yanı, kokusunun çok kalıcı olmaması. Kullandığım diğer parfümler tüm gün etkisini azaltmadan gösterebiliyor, hatta içlerinde ertesi gün dahi kıyafetlerimden kokusu çıkmamış olanları mevcut. Fakat Gucci Rush 2, uzun süre üzerinizde kalsa da tüm günü sabah sıktığınız parfüm ile tamamlayamıyorsunuz. Ama bu eksisini görmezden getirecek kadar ferah ve mutluluk veren bir kokusu olduğunu atlayamayız. Parfümü kullanırken, kokusu istem dışı olarak mutlu ediyor sizi. Tüm günü bu kokuyla geçirmek istiyorsunuz.
Yaz aylarında cicili bicili kıyafetler giyinip, kullanılacak harika bir koku olduğunu söyleyebilirim. Aşırı kalıcı olmasa da, büyük şişesi, çok kullanıp hemen bitirmeme avantajı veriyor sizlere. Denenmesi gereken bir ürün olduğunu düşünüyorum, tavsiye ederim. :)

22 Ocak 2015 Perşembe

İlk Çekilişimiz Başlıyor! (KAPANDI)

 Herkese merhabalar! Blog sitemizin 6. ayını doldurmasından dolayı bir çekiliş düzenlemeye karar vermiştim. Bu çekiliş biraz gecikmeli de olsa, nihayet bugün başlıyor. Bugüne dek hiç çekiliş yapmamış bloğumda edindiğim 87 üyeme teşekkür etmek ve daha fazla kitleye ulaşmak için ilk çekilişimi gerçekleştiriyor ve devamının gelmesini diliyorum. :) 


Tırnak tasarımı, bakım ağırlığı taşıyan bloğumun içeriklerine uygun olarak çam sakızı çoban armağanı, ufak bir bakım paketi hazırladım sizlere. Sanırım bir sonraki çekilişimde çok beğenilecek pek çok tırnak ürünü hazırlayacağım. Dilerseniz bakım paketimizde neler olduğuna daha yakından bakalım;



1- Palmolive Thermal Spa Massage duş jeli
2- Baby Mate 56'lı büyük ıslak mendil paketi



3- Garnier Saf & Temiz Neem arındırıcı yüz temizleme jeli
4- Garnier Saf & Temiz 3'ü 1 arada (temizleme, peeling, maske)




 5- Hobby Gliserin ve Shea Yağı özlü yoğun nemlendirici el, vücut kremi (300 ml)




6- Essence glossy lipbalm (strawberry)


7- Muse 104 numaralı oje
8- Muse 127 numaralı oje


9- Rexona fresh roll-on
10- Denemeniz için, Dove besleyici bakım saç kremi

Not: Çekiliş için satın alınan ürünler hiç bir şekilde açılmamış, kullanılmamıştır. Yurt dışına gönderim yapılmamaktadır. Kargo ücreti Bir Notum Var'a aittir.

Çekilişe katılmak için;

Tek zorunlu şartımız, Blog sitemizi GFC ile takip etmeniz. Nasıl takip edeceğimi bilmiyorum diyorsanız detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.


Ek hak istiyorum diyorsanız,


  • Eğer siteniz veya bloğunuz var ise, kendi sitenizde çekilişi ilk fotoğrafı ile duyurmanız +3 hak,
  • Sosyal medya hesaplarınızda (Twitter, İnstagram, Facebook vs.) çekilişi ilk fotoğrafı ile duyurmanız, her bir sosyal medya hesabı için +2 şer hak,
  • Bir Notum Var ' ın sosyal medya hesaplarını (Twitter, İnstagram, Facebook) takip etmeniz, her bir sosyal medya hesabı için +1 er hak getirir.

Bir Notum Var Facebook adresi için burayı
Bir Notum Var Twitter adresi için burayı
Bir Notum Var İnstagram hesabı için burayı tıklayabilirsiniz.

Çekilişimiz yaklaşık 22 şubat 2015'e dek devam edecektir ve çekiliş random.org 'dan sonuçlandırılıp, kazanan kişi duyurulacaktır.

Sizlerden ricam, bu yayının altına sitemizi hangi isimle takip ettiğinizi, eğer çekilişi paylaşmış iseniz paylaşım linklerinizi, eğer Bir Notum Var hesaplarını takip etmişseniz, takip ettiğiniz profilinizin ismini ve çekilişi kazanmanız durumunda size ulaşacağımız mail adresini yorum olarak yazmanızdır. 

Şimdiden teşekkür ediyor ve çekilişimizin bol katılımlı bir çekiliş olmasını diliyorum. :)

21 Ocak 2015 Çarşamba

Tırnağı Çerçeveleyen Tasarımlar Nasıl Yapılır? / #21 / NailArt



 Merhabalar.. Bugün yine, yeni bir tırnak tasarımı paylaşacağım sizlerle. Son zamanlarda internette tırnağın 'çerçeve'lendiği pek çok tasarıma rastlar oldum. Ben de bir çerçeveli tırnak tasarımı deneyeyim dedim, ilk için pek de fena olmadı gibi. Fakat tırnağı çerçevelemek göründüğü kadar kolay değilmiş ne yazık ki. :)
    Daha önce pek çok french yaptığımdan, hatta renkli french tasarımlarına başladığımdan tırnak uçlarını çizmekte zorluk çekmesem de, tüm tırnağı tırnağın şekline göre çerçevelerken biraz zorlandığımı itiraf etmeliyim. Ama bu da pratik oldu, bir dahakine daha pürüzsüz bir çerçeve çizebilmeyi diliyorum. :) İsterseniz merak edenler için bu tasarımı nasıl yaptığımdan bahsedelim ve aşamaları görseller ile pekiştirmeye geçelim;

Tasarımın yapım aşaması:



Fotoğrafta da gördüğünüz gibi, aşamalarımız uzun ve uğraştırıcı değil. İlk olarak taban rengimizi belirliyor ve tırnağımıza sürüyoruz. Daha sonra taban rengi ile uyum sağlayabilecek bir renk seçip, tırnak şeklimizin hizasında çizgi çizerek tüm tırnağı çerçeveliyoruz. Ardından, tırnağımıza ufak bir şekil çiziyoruz. Ben noktacıklardan oluşan ve birazcık da çiçeği andıran bir şekil yaptım. Sizler dilerseniz farklı motifler de yapabilirsiniz. Son olarak da motifimin ortasına, kalp şeklindeki pembe bir tırnak taşı yerleştirdim. Tüm tırnaklarıma aynı işlemi uyguladım.

 Tırnağın ortasındaki motif nasıl yapılıyor?



Benim uyguladığım motifi uygulamak isterseniz, yapacağınız işlem çok çok basit. Ben nail art fırçamın sapının ucunu kullansam da, sizler tel tokanın yuvarlak ucunu da kullanabilirsiniz. Bu yuvarlak ucu ojeye batırıyor ardından tırnağımıza değdiriyoruz. Çok basit bir şekilde, yuvarlaklar elde etmiş oluyoruz. 4 adet yuvarlağı fotoğraftaki gibi yerleştirdiğimizde ise, bu motifi çok rahat bir şekilde elde ediyoruz.


Tasarımda kullanılan ojeler:









Çerçevemi ve minik motifimi uygularken kullandığım beyaz ojem Flormar'dan. Flormar 300 numaralı beyaz ojeyi çok beğeniyor, çoğu tasarımımda keyifle kullanıyorum.















Taban rengi olarak uyguladığım pembe oje ise Golden Rose'dan. Tatlı mı tatlı bir tona sahip olan Golden Rose 94 numaralı  ojeyi gerçekten seviyorum. Oje ile ilgili detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.









Tasarımımız çok temel ve basit aşamalar ile sonlanıyor. Hoş bir görüntüye sahip. Sadece çerçeve yaparken zorluk çekebilirsiniz. Fakat eliniz alıştıkça, deneye deneye bu zorluk da tabi ki ortadan kalkacaktır.



Sizler nasıl buldunuz?

19 Ocak 2015 Pazartesi

Sitemdeki 10 Tırnak Tasarımım Bir Arada # Bölüm 2 #

Biliyorsunuz ki, tırnak tasarımları ile ilgilenen takipçilerim için bir seriye başlamıştım. Her 10 tırnak tasarımımı bir yayın başlığı altında topluyor ve her birine ulaşılmasını bir tık kolaylıştırıyor bu seri. Sitemdeki 20. tırnak tasarımımı da uzun zaman önce yayınladığıma göre, serinin ikinci yayını yazabilirim. :) Serinin ilk yazısına, yani ilk 10 tasarımın bir arada olduğu yayınıma buradan ulaşabilirsiniz.
    
Sitemin 11. tasarımı;



Bant ile yapmış olduğum bir çalışmaydı. Taban rengimin mor olmasına karşın, lacivert bir görüntü veren kamerama tekrardan teşekkür ediyor, yakın zamanda kendisinin pabucunu dama atmayı diliyorum. Tasarıma buradan ulaşabilirsiniz.

Sitemin 12. tasarımı,


Örgü tasarımım oldukça büyük bir beğeni ve okunma yüzdesine sahip olan tasarımlardan bir tanesi. Açıkçası yapım aşamasında biraz zaman alsa da, çok eğlenceli ve benim de çok sevdiğim bir tasarım. Yakında farklı renk kombinleri ile kendisiyle tekrardan karşınızda olmayı planlıyorum. Nasıl yapıldığını görmek için burayı tıklayabilirsiniz.

Sitemin 13. tasarımı;



Converse tasarımı, örgü tasarımına nazaran daha çok kişi tarafından bilinen bir tasarım. Haliyle kendisine olan ilgi hayli büyük. Beni biraz uğraştırmış fakat uğraşına değmiş bir tasarım oldu. Oldukça hoş ve iddialı bir görüntüsü var. Tasarımla ilgili detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Sitemin 14. tasarımı;



Beyaz taban rengi üzerine siyah renkli çizgi çalışması. Hiç de fena durmuyor gibi? Tasarımı daha detaylı incelemek isterseniz burayı tıklayabilirsiniz.

Sitemin 15. tasarımı;



Oldukça hoş ve her renkle uyumlu olabilecek bu tasarımın yapımı tüm tasarımlardan daha basit. 'Oje dahi sürmekte zorlanıyorum, tasarım yapamıyorum' diyen bir bayanın dahi büyük bir keyifle gayet profesyonel bir görüntü elde edeceğini düşündüğüm harika bir tasarım açıkçası. Nasıl yapıldığını görmek için burayı tıklayabilirsiniz.

Sitemin 16. tasarımı;



Bu tasarım, kafamda hiç bir şey olmadan sırf zaman geçsin diye yaptığım birşeydi dürüst olmam gerekirse. Haliyle hiç içime sinmedi. Renk uyumunun dahi tartışmaya açık olduğunu düşünüyorum fakat bu tasarımdaki amaç, çerçeveli bir şekilde kalp çiziminin nasıl yapıldığını göstermekti. Bu çizimin nasıl yapıldığına ise buradan ulaşabilirsiniz.

Sitemin 17. tasarımı;



Mavi tonlarında bir ebru denemesi yapmıştım. Kendisi 'kürdan' ile yaptığım ilk ebru denemesi. Su ile yapılan ebru tasarımlardan çok daha basit, zahmetsiz ve eğlenceli bir işlemi var. Üstelik karşınıza çıkan sonuçlar da gayet profesyonel, gayet göz alıcı oluyor. Nasıl yapıldığını merak ediyorsanız detaylı açıklama burada.

Sitemin 18. tasarımı;



Yine 'kürdan' ile yaptığım bir ebru deseni. Bu seferki çalışmamda ebruli bir görüntü vermek yerine, zikzak şeklinde bir görsellik vermeyi tercih ettim. Çok da hoş geldi gözüme. Sizlerle paylaşmaktan keyif aldığım bu tasarıma buradan ulaşabilirsiniz.

Sitemin 19. tasarımı;



Bu seferki tasarım çok farklı bir yöntemle yapılıyor. Tırnaklarınıza 'tuz' yedirerek ojede boşluklu bir yapı oluşturuyorsunuz. Hoş bir görüntü sağladığı doğru ama ne yazık ki hiç uzun bir ömre sahip değil. Tasarım ile ilgili detaylar burada.

Sitemin 20. tasarımı;



Bu serinin 20. ve son tasarımında ise gül deseni çalışması yapmayı tercih ettim. İlk kez denediğim bu desenin, ilk deneme için vasat olmadığı kanaatindeyim. En azından, dışarıdayken gören herkesi hayli şaşırtmaya yeten bir görüntüsü vardı. Tasarım için burayı tıklayabilirsiniz. 
Bir sonraki tırnak tasarımı serimde görüşmek üzere, sağlıklı günler! :)

6 Ocak 2015 Salı

Tırnağa Gül Deseni Nasıl Yapılır? / Tırnak Tasarımlarım #20 / NailArt


Merhabalar.. Yılın ilk tırnak tasarımını paylaşıyorum. Herkese sağlıklı, huzurlu bir yıl diliyorum. Umarım 2015 yılı hayatımıza uğuru ile gelir. :)
İlk kez gül deseni yapmayı denedim, tabi ilk olmasının verdiği ufak tefek hatalarım oldu ama yine de hoş bir görüntü yakalayabildiğime inanıyorum. :)      
Dilerseniz nasıl yaptığımdan bahsedelim;













İlk olarak mor rengi ojemi taban rengi olarak uyguladım. Ardından tırnaklarımın kenarlarına gül motifini oluşturabileceğim hafif oval, tam yuvarlak olmayan bir kalıp çizdim. Bunun için beyaz oje kullanmamız gerekiyor, aksi taktirde mor renk üzerinde hiç bir renk kendi tonunu vermiyor. Daha sonra kırmızı renkli ojem ile gül yaprağını andıracak aralıklı aralıklı çizgiler çizdim beyaz motifin üzerine. 



Gülümüzün içi bittiğine göre şimdi yaprakları yapmaya başlayabiliriz. Yine beyaz ojemizi alarak bir kalıp oluşturuyoruz. Yaprağı andıran bir-iki ufak çıkıncı çiziyoruz. Daha sonra bu çıkıntıların içerisini yeşil ojemizle dolduruyoruz. Fakat beyaz bölgenin tamamını yeşil ile doldurmadım, altında kalıp olduğu belli olacak şekilde ufak bir aralık bıraktım. Gül desenimizin de içerisinde beyaz aralıklar olduğundan, daha uyumlu duracağını düşündüm yaprakların. Dilerseniz işleminiz bitince tırnağınızın tamamını gül deseni ile doldurabilirsiniz, dilerseniz tırnakta sadece bir-iki gül deseni bırakabilirsiniz. Nasıl bir sonuç elde edeceğimi merak ederek, tüm tırnaklarımı gül ile doldurmayı denedim. İşte sonuç;



















Tasarımdaki kusurun, baş parmağımda oluştuğunu düşünüyorum. İlk olarak baş parmağımda denediğim gül motifinde, güllerin hep kenarlarda kalması ve tırnağın ortalarında hep yaprak duruşu olmasından hoşlanmadım. Bu yüzden diğer tırnaklarımda olabildiğinde gül motifini tırnağa yaymaya çalıştım. Baş parmağımı olmasa da, tasarımı beğendim yine de. :)



Tasarımda hangi malzemeleri kullandım? 

Tırnak tasarımlarıyla çok ilgileniyorum ve elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum. Her tasarımımda olduğu gibi bu tasarımda da Flormar'ın nail art fırçalarını kullandım. Flormar'ın nail art fırça setini tanıttığım yazıma buradan ulaşabilirsiniz.



Tasarımda kullandığım kırmızı ojeyi gerçekten çok sevdim. O kadar kolay sürülen, o kadar iyi renk veren bir yapısı var ki. Ufacık bir çizgi çektiğinizde dahi yoğun bir renk ile oldukça akışkan bir kırmızı ojeyle karşılaşıyorsunuz. Gül desenimde en rahat kullandığım ojem oldu. İşin garip yanı, kendisi bir akrabamızın kına gecesi hatıra hediyesi! Şu ojenin şekerliğine bakar mısınız?


Kırmızı duvağı, çiçeği ile gördüğümde beni benden alan bir hediyeydi açıkcası. Hiç açmadığım bu ojeyi, desenimi yaparken kullanayım dedim ve bu kadar iyi bir kullanımla karşılaşınca çok şaşırdım. Nereden almışlar, yaptırmışlar diye düşünmedim değil.




İlk deneme gül desenli tırnak tasarımımı nasıl buldunuz? :)



Sağlıklı günler! 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...