27 Ağustos 2014 Çarşamba

Tırnak Tasarımı #9 / Nail Art Fırçalar ile denemeler..

Merhabalar :) Bugün sizlere Amasya'da boş vakitlerimi tırnaklarımla geçirirken yapmış olduğum bir tasarımdan bahsedeceğim. Malum, kendime Flormar'ın harika Nail Art Fırça Seti'nden almıştım. (Seti incelemek için kırmızı yazıyı tıklayabilirsiniz.) Bakalım bu fırçalarla ne incelikte çizgiler yapabilirim, fırça kullanımı kolay mı bir deneyelim diyerek kolları sıvadım. işte beş parmağımın beşinde de oluşturduğum farklı desenler;
  



Fırçalarla gayet ince çizgiler elde edebiliyorum. Tabi ojeyi çok alınca çok kalınlaşıyor çizgi. Fazlasıyla az ve sık sık ojeye dokunarak ince çizgiler elde edebildim. Haliyle zamanınız çok olmalı, detay çalışmalar yapmak için. Kalp gibi, belli bir şekli elde etmekse inanın zor oluyor fırçalar nail art fırça da olsa. kalbin tek bir kulağını bitirene dek fırçada oje tükeniyor, tek bir kalbe yoğunlaşmak çok uğraştırıcı oluyor. ojeyi fırçaya çok alırsanız da, kalp taşmaya başlıyor. Nail Art fırçaları ilk kez kullandığımdan zorlandım belki de kalpte, elim alıştıkça daha çeşitli alternatifler üretebileceğimi düşünüyorum.
Dilerseniz tek tek inceleyelim desenleri, baş parmağımdan serçe parmağıma, 1,2,3.. diye numaralandırdım.








Ben en çok 3 numarayı seviyorum açıkçası. Çünkü en çok o zaman aldı, fakat çok detaylı ve kalabalık duruşunu tırnağımda sevdim. İkinci en çok sevdiğim 1 numara, üçüncü beğeni sıramda ise 2 numara var. 3 numara her ne kadar 5 ile benzerlik gösterse de, aynı amaca ulaşmıyor. İlk önce 5 numarayı yapmıştım, düz yatay çizgiler yaparken sonlara doğru birleştirir gibi götürünce 'Aa, bir tırnağıma da çizgiler yapayım ama bariz bir noktada birleşsin.' diyerek 3 numarayı keşfettim. Yani 5'te amacım sadece çizgi oluşturmaktı. Sonlara doğru dikkatim biraz dağılınca 3 numaraya ilham verdi. :)



Fırça Seti denememde, taban ojem Rapsodi 342 numara. Oje ile ilgili detaylı bilgi için burayı tıklayabilirsiniz. 



Desenleri oluşturmak için ise, önce Flormar 300 numaralı beyaz ojemi uyguladım, ardından Elite 723 numaralı gri simli ojeyi, beyaz çizgilerin üzerinden geçerek simli-beyaz bir görüntü elde ettim.



Nail Art Fırça Seti denememi nasıl buldunuz? :)

5 yorum:

  1. Kesinlikle çok güzel olmuş ve benim kesinlikle yapamadığım bir şey bu.

    Blogunuzu etkinlikte gördüm ve gerçekten güzel bir blogunuz var.
    Bende beklerim.:)

    http://burchins.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için, hemen ben de ziyaretinize geliyorum. :))

      Sil
  2. :( Nail Art kesinlikle güzel bir şey ama benim gibi kırılgan ve gül biçiminde tırnaklara sahipsen işin hiç kolay olmuyor :(
    Yeni modelleri de görmeyi okumayı istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tırnaklarım en son 7 sene once kırılmıstı, saglamligini dogdugumdan beri kesintisiz her gun süt icmeye bagliyorum :D protein eksikligi de tirnak kirilganligina yol aciyormus. Sut urunlerini daha fazla tuketmenin yarari olur diye dusunuyorum, ayrica kirilgan tirnaklar icin besleyici ojeler var ya, gercekten cok memnun kalanlar varmis bazilarindan. Onlardan alip tirnaklarna surup onun uzerine ojeni sur bi sure snra dha da saglamlasir uzarlar bence denemediysen dene derim :) yeni modellerden 4 tasarim daha var taslakta, sirasiyla paylasacagim.. :)

      Sil
    2. Karatay diyetinde aşırı bol bol protein alıyorum canım :)
      Küçükken sapıtıp kardeşimle günde 1litre süt içtiğim oldu :) her gün 1-2 bardak süt içiyorum...
      Tavsiyene uyacağım ama o besleyici oje için...

      Sil

Bunlar Da İlginizi Çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...